Держгідрографія повернула на свої банківські рахунки понад 3 млн грн з рахунків кримських філій

Державна установа «Держгідрографія» за сприяння Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби повернула на свої банківські рахунки понад три млн грн. Процес повернення грошей тривав понад три роки. Нагадаємо, Держгідрографія у 2013-2014 роках до державного бюджету перерахувала податок на прибуток як зобов’язання щодо авансових внесків за дві свої філії, а саме: ФДУ «Керченський район Дергідрографії» та ФДУ «Севастопольська філія Держгідрографії ім.Л.І.Мітіна». Після анексії АР Крим діяльність зазначених вище філій було тимчасово призупинено.

«Процес повернення грошей Держгідрографії був непростим і тривав понад три роки. І тільки після досягнення порозуміння, за сприяння Офісу великих платників податків ДФС, нам вдалося повернути кошти на свої банківські рахунки. Ці гроші підуть на вдосконалення виконання зобов’язань установи з надання гідрографічних і навігаційних послуг для забезпечення безпеки судноплавства у морському регіоні та на внутрішніх шляхах України», – зазначив в.о. начальника ДУ «Держгідрографія» Олександр Щипцов.

За словами керівника Держгідрографії Олександра Щипцова, повернення грошей було ініційовано відповідно до статті 43 Податкового Кодексу України.