Окупанти в Криму відпрацювали ведення вогню по суднах у Керченській протоці

Військовослужбовці країни-агресора провели в окупованому Криму військові навчання. Вони тренувалися вести по кораблях умовного противника в Керченській протоці вогонь із корабельної, авіаційної та стрілецької зброї. Також відпрацювали висадку на кораблі супротивника.

Маневри відбувалися в районі мису Опук, повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на російське інформагентство ТАСС.

“27 березня в акваторії Чорного моря пройшли міжвідомчі навчання на тему “Припинення дій, спрямованих на порушення морських транспортних комунікацій і спроб незаконного проходу через Керченську протоку іноземних військових кораблів”, – сказано в повідомленні прес-службі так званого “Кримського республіканського прикордонного управління ФСБ”.

У навчаннях були задіяні сили та засоби прикордонних управлінь ФСБ Росії у Республіці Крим і Краснодарському краю, Чорноморського флоту, а також авіації ФСБ.

На навчаннях вівся вогонь з корабельної, авіаційної, стрілецької зброї по надводній цілі. Крім того, оперативно-бойові підрозділи висадилися безпарашутним і абордажним способами на умовні судна-порушники.

“Результати навчань дозволяють зробити висновок про те, що цілі і завдання досягнуто. Силовики здатні в найкоротші терміни знешкодити порушника, для відбиття нападу противника, гарантувати безпеку судноплавства і рибопромислової діяльності в акваторіях Чорного, Азовського морів і Керченської протоки”, – повідомляють окупанти.