Мініфраструктури розробляє пропозицію до КМУ щодо зниження відсотку відрахування з чистого прибутку, – Міністр Інфраструктури

26 березня 2019 року Херсонщину з робочим візитом відвідав Міністр інфраструктури України Володимир Омелян. Подія охоплювала широке коло питань та напрямків, значна частина яких стосувалась морегосподарського комплексу та водного транспорту, які відіграють провідну роль у соціально-економічному розвитку регіону.

У Херсонській державній морській академії, Міністр зустрівся зі студентами і викладачами навчального закладу, а також фахівцями морської та річкової галузі. Володимир Омелян підбив підсумки роботи очолюваного ним відомства за три роки. У морській галузі ключовими досягненнями є проходження аудиту Міжнародної морської організації (IMO) та EMSA, створення Державної служби морського та річкового транспорту (Морської адміністрації), запуск пілотних проектів концесії держстивідорів у портах «Ольвія» та «Херсон».

Міністр інфраструктури підкреслив безпрецедентну важливість концесійних проектів у портах не тільки для галузі, але й для економіки України. Він також відзначив, що портова галузь потребує інвестицій, мета яких – перетворити порти у високоефективні сучасні підприємства, які б не лише перевалювали вантажі, а й здійснювали б їх переробку та створювали додаткову додану вартість.

На зустрічі було обговорено чимало проблемних питань. Зокрема, голова профкому ДП «ХМТП» та ХФ ДП «АМПУ» Валерій Тернавський наголосив на важливості зниження відсотку відрахування з чистого прибутку портових підприємств до бюджету. Володимр Омелян зазначив, що, наразі, Мініфраструктури розробляє пропозицію до КМУ щодо зниження відсотку відрахування з чистого прибутку для ДП «АМПУ» до рівня 30%, для морських портів – до 50% та для морських портів Азовського регіону – до 0%.
Володимир Омелян підсумував, що Мініфраструктури України завжди відкрите до діалогу та конструктивної співпраці, спрямованої на розвиток транспортної галузі.