Навчання спеціалізованого флоту КП «МПРС» (Фотозвіт 01.11.2018-28.02.2019)

 Спеціалізований флот казенного підприємства «Морська пошуково-рятувальна служба» проводить регулярні планові учбово-навчальні заходи з метою постійного підтримання належної готовності до реагування на події та здійснення пошуково-рятувальних робіт в межах морського пошуково-рятувального району України.
 Так протягом листопада – лютого пошуково-рятувальні катери та рятувальне судно “Сапфір” КП «МПРС» здійснили низку учбово-тренувальних виходів з відпрацювання спільних дій при проведенні пошуково-рятувальних операцій.
Рятувальним судном «Сапфір» були відпрацьовані дії координатора на місці події за призначенням Державного морського рятувально-координаційного центра (ДМРКЦ).
 Поряд з пошуково-рятувальними одиницями, під час тренувань був задіяний допоміжний швидкісний рятувальний катер р/с «Сапфір» – «ПРК-501», за допомогою якого були відпрацьовані завдання з оперативного пошуку, підйому на борт та екстреного доставлення на головне судно умовно постраждалих.
 Екіпажі суден провели тренування з пошуку потерпілих, безпечну передачу людини з борту на борт, оперативне транспортування у безпечне місце, тощо.

 Також були здійсненні перевірки організації різних видів зв’язку між пошуково-рятувальними суднами та ДМРКЦ, який здійснював контроль і координував дії з виконання планів пошуку.
 Всі тренування та учбові заходи проводилися у відповідності до затверджених планів навчань, керуючись Міжнародними конвенціями і настановами з пошуку і рятування.