Створюється враження, що для АМПУ найважливішим джерелом доходів є депозити, – “Укрпорт”

15 березня 2019 пройшла робоча зустріч Президента Асоціації портів України “Укрпорт” Крука Ю.Б. і в.о. Голови ДП «Адміністрація морських портів України» Вецкаганса Р.
Керівники обговорили проблеми, пов’язані з відсутністю затвердженого фінансового плану Державного підприємства «Адміністрація морських портів України» на 2019 рік.

Дивує те, що при наявності прибутку в 2018 році в розмірі 2765 млн. грн. своєчасно не фінансуються проекти, за якими є затверджена проектно-кошторисна документація, а роботу на об’єктах вже розпочато. Це стосується об’єктів будівництва в Одеському, Миколаївському, Маріупольському порту. З незрозумілих причин порушуються терміни фінансування, що в кінцевому підсумку призведе до збільшення вартості проекту. Створюється враження, що для ДП «АМПУ» найважливішим джерелом доходів є депозити.

Президент Асоціації портів України “Укрпорт” Крук Ю.Б., стурбований низкою кадрових питань, зокрема, Юрій Борисович вважає невірною позицію ДП «АМПУ» про звільнення висококваліфікованого фахівця портової галузі, начальника адміністрації Ренійського порту Лади С.К.  Крук Ю.Б. висловив спільну думку про необхідність відкликання подання до Міністерства інфраструктури України про звільнення начальника адміністрації Ренійського порту Лади С.К.

Крук Ю.Б. не задоволений не виконані рішення Президента країни, озвученим ним на нараді керівників морської галузі 12 березня 2019 року в м.Ізмаїлі, про зміну посадового статусу Р. Вецкаганса, а саме, переведення його зі статусу в.о. начальника ДП «АМПУ» в статус начальника ДП «АМПУ».
В ході зустрічі були обговорені та інші важливі питання портової галузі.