Було проведено заняття з питань стандартизації з особовим складом Командування ВМС, які залучаються до впровадження стандартів НАТО (ВІДЕО)

Про це повідомляє ТРК “Бриз”.

Згідно плану затвердженого міністром оборони України, до кінця 2020 року Збройні Сили в своїй діяльності мають перейти на стандарти НАТО.

Тимчасову робочу групу Військово-Морських Сил Збройних Сил України очолив начальник штабу – перший заступник командувача ВМС ЗС України віце-адмірал Андрій Тарасов. 
Присутні обговорили питання висвітлення основних аспектів діяльності зі стандартизації в НАТО, порядку впровадження стандартів НАТО в Міністерстві оборони України та Збройних Силах України та інші питання військової стандартизації. 

Це, зокрема, передбачає адаптацію до норм альянсу керівних документів, які визначають усі напрямки життя війська та виконання ним завдань за призначенням відповідно до сучасних викликів і загроз.

Зважаючи на важливість і складність цього процесу, фахівцями Управління стандартизації, кодифікації та каталогізації МО України, днями, було проведено заняття з питань стандартизації з особовим складом Командування військового флоту, які залучаються до впровадження стандартів НАТО.