Міністр оборони та Посол Турецької Республіки в Україні висловили зацікавленість у посиленні військово-морської співпраці у Чорному морі

 

12 березня, у Міністерстві оборони України відбулася офіційна зустріч Міністра оборони України Степана Полторака з новопризначеним Надзвичайним і Повноважним Послом Турецької Республіки в Україні Ягмуром Ахметом Гюльдере.

На початку заходу Степан Полторак привітав Ягмура Ахмета Гюльдере з початком його дипломатичної місії в Україні та наголосив на тому, що Турецька Республіка є ключовим стратегічним партнером України та має вагомий вплив на розвиток безпекової ситуації в регіоні. «Ми високо цінуємо підтримку турецькою стороною суверенітету, незалежності і територіальної цілісності нашої держави, невизнання окупації Криму», – зазначив Степан Полторак.

У рамках зустрічі сторони обговорили стан та перспективи оборонної співпраці між країнами, а також безпекову ситуацію, що склалася в Чорноморському регіоні.

Питання, що також виносилися на розгляд під час офіційної зустрічі, стосувалися українсько-турецької співпраці в оборонній сфері. Під час обговорення цих питань сторони висловили зацікавленість у посиленні військово-морської співпраці у Чорному морі, інтенсифікації воєнно-політичного діалогу з питань регіональної безпеки, а також нарощуванні темпів оборонно-промислового співробітництва.

«У нас склалися дуже добрі відносини з Туреччиною, – зазначив на завершення зустрічі Міністр оборони України Степан Полторак. – І ми очікуємо на подальшу підтримку, конструктивну та взаємовигідну співпрацю».