«Автохаб», «ТелеТек» та дорога «Хаджибей-2» – проекти Одеського порту представлені на Раді регіонального розвитку

Ряд інвестиційних проектів Одеського порту увійшли до переліку пріоритетних під час обговорення стратегії соціально-економічного розвитку Одеської області на засіданні Ради регіонального розвитку, яке відбулося на початку цього місяця під головуванням Президента України Петра Порошенко.

В підсумкових документах засідання наведено перелік галузевих проектів, які в даний час формують стратегію соціально-економічного розвитку регіону. 

– створення сервісного центру з розмитнення автомобілів «АвтоХаб»; з моменту відкриття центру у вересні 2017 року на території Сухого порту (інвестор ТОВ «Євротермінал») оформлено 40,5 тис. транспортних засобів, в бюджет перераховано 2,9 млрд. грн. податків;

– функціонування науково-виробничого об’єднання «Телекомунікаційні технології» (торгова марка «TeleTec») на території Одеського порту, яке спеціалізується на виробництві продукції в сфері телекомунікацій, систем обліку споживчих енергоресурсів, промислової електроніки і т.д .; на даний момент підприємство експортує свою продукцію в США, Німеччину, Естонію і Єгипет, забезпечує робочими місцями 500 чоловік із середньою зарплатою 17,6 тис.грн.;

– будівництво дороги для великовантажного транспорту «Хаджибей – 2», протяжністю 3,6 км; реалізація даного проекту (зараз проходить стадію узгодження) вирішить проблему руху через житловий район поблизу Шкодовой гори великовантажного транспорту, який створює дискомфорт для мешканців цього района.

Також на засіданні Ради регіонального розвитку  були відзначені в якості складових стратегії економічного розвитку регіону будівництво індустріального парку ODESA (напрямки діяльності: банківсько-страхової, експертно-промисловий, науково-технічний, портовий, туристично-рекреаційний), будівництво зерновог перевантажувального комплексу і розширення інших виробничих потужностей безпосередньо на території.