Фахівці державної установи «Держгідрографія» відвідали Гідрографічну службу Канади

4 березня розпочався триденний візит фахівців державної установи «Держгідрографія» до Канади. Завдання, поставлені перед делегацією, включають започаткування співробітництва з колегіальною Гідрографічною службою Канади задля обміну досвідом з питань використання сучасних технологій, оснащення та засобів виробництва, підготовки фахівців – гідрографів і морських картографів відповідно до чинних галузевих стандартів та світової усталеної практики, а також налагодження ділових зв’язків з постачальниками послуг та канадськими компаніями – виробниками спеціалізованого обладнання.

Роботу делегації Держгідрографії, на чолі з в.о. начальника установи Олександром Щипцовим й у складі заступника начальника Богдана Устименка, начальника міжнародного відділу Алли Мягкової та начальника гідрографічного відділу Юрія Смірнова, розплановано на три дні.

У перший день візиту проведено насичену інформативну зустріч із представниками регіонального Атлантичного офісу Гідрографічної служби Канади, що вже дало сподівання на подальше посилення співробітництва у частині підготовки й навчання фахівців та застосування досвіду колег у модернізації гідрографічних потужностей установи та розвиткові напрямку океанографічних досліджень.

«Гідрографічна служба Канади є однією з найефективніших гідрографічних служб світу, яка підтримує безпеку судноплавства вздовж найдовшої берегової лінії у світі протяжністю у 131 650 морських миль і розповсюджує близько 200 000 навігаційних паперових й електронних карт на рік. Я впевнений, що наша ініціатива щодо налагодження співпраці з канадськими колегами дозволить зробити ще один крок на шляху до удосконалення діяльності ДУ «Держгідрографія» у якості національної гідрографічної служби, – каже в.о. начальника ДУ «Держгідрографія» Олександр Щипцов. – Окрім цього, залучення до цих суто технічних заходів Надзвичайного та Повноважного Посла України в Канаді Андрія Шевченка та Надзвичайного та Повноважного Посла Канади в Україні Романа Ващука забезпечує надзвичайно високий рівень і, відповідно, потенціал цих зустрічей у сенсі розвитку двосторонніх відносин, у першу чергу – задля забезпечення навігаційної та гідрографічної безпеки судноплавства».

Упродовж ще двох робочих днів заплановано участь наших фахівців у «круглих столах» з канадськими компаніями – виробниками гідрографічного та навігаційного обладнання, що стало можливим завдяки люб’язному сприянню й координації підготовки заходів Посольством Канади в Україні та всебічній підтримці візиту з боку Посольства України в Канаді.

Наші фахівці планують провести перемовини та консультації з представниками провідних канадських компаній з метою вивчення ринку гідрографічного, океанографічного та навігаційного обладнання і технологій та можливостей їх застосування для модернізації технічних засобів установи й ефективного виконання завдань, покладених на державну установу «Держгідрографія».