У справі по контрабанді палива, в якому був задіяний танкер Black Fuel, проходять обшуки в Миколаївській області

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

Обшуки проводяться за постановою Шевченківського райсуду м.Києва в рамках кримінального провадження, відкритого за 212 ст. Кримінального кодексу.

Обшуки проводяться на двох нафтобазах і в офісах брокерської компанії співробітниками Азово-Чорноморського регіонального управління Прикордонної служби спільно зі слідчими кількох управлінь фінансових розслідувань Офісу великих платників податків ДФС.

Як стало відомо, “Цензор.НЕТ” з власних джерел в правоохоронних органах, ця брокерська компанія, проходить по кількох кримінальних виробництвам, пов’язаних з несплатою податків під час імпорту на територію України нафтопродуктів. За неофіційними даними, до організації цієї схеми може бути причетним Ігор Кордюков, якого пов’язують з діяльністю компанії “Трейд-НК”.

Нагадаємо, журналіст Юрій Бутусов повідомляв, що 15 лютого в Миколаєві при митно-прикордонному огляді було затримано судно “Black fuel” під прапором Танзанії, з командою з 14 громадян України. Судно вантажопідйомністю в 1800 тонн, прийшло недовантаженим, і привезло за документами 961 тонну авіаційного палива з Греції. Всі папери на судні були в повному порядку. Однак за даними прикордонної розвідки, до того як прийти до Миколаєва, з 7 по 15 лютого “Black fuel” був повним. Вантаж “схуд”, коли корабель стояв на якорі біля берегів України у села Лиман і за цей час перевантажив на малі прибережні суду контрабанду – 842 тонни палива. Це паливо вивантажували в районі села Парутине.

Також Бутусов вказував на те, що така схема без співучасті місцевих митників і, очевидно, інших контролюючих органів працювати постійно не могла. Про це не міг не знати Ігор Піковський – начальник енергетичної митниці Державної фіскальної служби, в руках якого аналітика і дані по всіх вантажів палива, що надходять до портів.

Є підстави припускати, що в курсі цих операцій був і начальник Миколаївської обласної митниці Роман Кріль.

На думку оперативників, перевантаження на маломірні судна був здійснений групою виконавців під керівництвом Сергія Черненко та Сергія Б. Далі на автомобілях “Мерседес” з госномерамі ВЕ7466, ВЕ7856, ВЕ7446, з водіями Білова С.С., Мишин В.П., Шабанов А . М., контрабанда була перевезена на нафтобазу колишнього колгоспу в селі Парутине і на базу в місто Миколаїв, на вулиці Айвазовського, 15К, де контрабанда зберігається по теперішній час.