Аксьонов пообіцяв “Колгоспу імені Першого Травня” придбати нове судно замість судна “Норд”

Кримська влада пообіцяла допомогти придбати сейнер для керченських рибалок кооперативу “Колгосп імені Першого Травня” замість судна “Норд”, заарештованого Україною.

Про це повідомив глава підприємства Сергій Лєсков, – передає Керчь.ФМ.

«Як сказав Сергій Валерійович (Аксьонов) на зустрічі з нами (в Керчі) 21 лютого, будуть виділені гроші з бюджету (на покупку сейнера)», – зазначив Лєсков.

За його словами, в четвер він вилітає до Мурманська для огляду відповідного судна. При цьому глава підприємства не став називати орієнтовну вартість сейнера, який планується придбати, проте зазначив, що він новіший і відповідає за параметрами для роботи рибалок. У разі покупки, корабель транспортують до Криму по Волго-Балтійського каналу.

Лесков також розповів, що «Норд» був єдиним риболовецьким судном кооперативу, у власності якого знаходиться ще два причали. На підприємстві працюють понад 20 осіб, всі вони тимчасово залишилися без работи.

Капітан судна “Норд” Володимир Горбенко втік до Керчі після того від поліції України. Він готовий знову зайнятися рибним промислом. Про це повідомила його мати Євгенія Горбенко.