На лінії працює 21 караван, плануємо в найближчі день-два відправити ще 4 каравана, – Українське Дунайське Пароплавство

Як поінформували в службі експлуатації флоту (CЕФ) “Українського дунайського пароплавства” (УДП), сьогодні на Дунаї немає ніяких екстремальних ситуацій, які могли б негативно впливати на роботу флоту.
– На річці все нормально і з рівнями води, і з вантажами, і з рухом суден, – зазначає в.о. начальника СЕФ Сергій Бакало. – На лінії працює 21 караван, плануємо в найближчі день-два відправити ще 4 каравана.
Лютий завершуємо з хорошими показниками вантажоперевезення. За оперативними даними, виходимо на 260 тисяч тонн при плані 200 тис. тонн. Основну частину перевезень становлять експортні вантажі – руда, окатиші, метали, добрива. Є перевезення і між іноземними портами.
Нормальні обсяги проглядаються і на березень. Зараз, в період повноводдя, намагаємося залучити додаткові обсяги вантажів.
Питання підготовки флоту вирішуються в постійному контакті з технічною службою. На ремонтних базах – БТОФ, КССРЗ, Ізмаїльський судноремонтних заводах – намагаються ремонтувати суду в термін для відправки всіх обсягів, які підтверджені нами до завезення в лютому-березні. В даний час, крім п’яти пасажирських суден («Молдавія», «Україна», «Волга», «Дніпро» і «Євгеній Косяков») в ремонті знаходиться 14 суден транспортного флоту. На цьому тижні вийшли із затону і приступили до виконання рейсових завдань теплоходи «Астрахань», «Дмитро Калінін», готується до рейсу «Капітан Антипов».