Протокол Комісії з питань рибальства в Азові між Україною і Росією підписано через дипломатичні канали. ДОКУМЕНТ

Протокол Українсько-Російської Комісії з питань рибальства в Азовському морі, який встановлює розподіл квот на вилов риби, підписано дипломатичними каналами.

Про це йдеться у відповіді Державного агентства рибного господарства на запит Цензор.НЕТ.

У відомстві нагадали, що 30-та сесія Українсько-Російської Комісії з питань рибальства в Азовському морі працювала з 23 по 25 жовтня 2018 року. Як повідомлялося раніше,народний депутат України Рефат Чубаров перервав роботи Українсько – російської комісії з питань рибальства в Азовському морі в викликав поліцію для видворення з України членів російської делегації.

Держрибагентство зазначає, що через відсутність протоколу роботи комісії не встановлено ліміти на вилов риби в Азовському морі, а українські рибалки не могли законно працювати. Також у відомстві вказують на те, що відсутність документа давала можливість силовим структурам РФ посилити тиск на українських рибалок, а також – затримувати українські кораблі в Азовському морі.

“Також це надасть Російській Федерації підстави стверджувати, що Україна не виконує взяті на себе зобов’язання за міжнародними угодами”, – зазначається у відповіді відомства.

Як повідомив глава Держрибагентства Ярослав Бєлов, після консультацій між органами виконавчої влади було вирішено направити протокол Комісії на підпис російській стороні дипломатичними каналами. Протокол було підписано.

Серед важливих для України пунктів договору Бєлов назвав велику квоту на вилов бичка для України, а також зобов’язання передавати затриманих рибалок тій стороні, до громадянства якої вони належать.

Протокол Комісії з питань рибальства в Азові між Україною і Росією підписано через дипломатичні канали 01
Протокол Комісії з питань рибальства в Азові між Україною і Росією підписано через дипломатичні канали 02