АМПУ розпочала днопоглиблення у порту Херсон

У морському порту Херсон розпочато роботи з днопоглиблення біля причалів та у операційній акваторії. Це вже дев’ятий об’єкт, на якому здійснює днопоглиблення Адміністрація морськихпортів України у 2018 році. Обсяг робіт у Херсоні сягає понад 400 тис. м3.

«Реалізація цього проекту дозволить АМПУ довести глибини акваторії та біля причалів у Херсонідо паспортних показників. Востаннє експлуатаційне днопоглиблення в порту Херсон здійснювалось 7 років тому — у 2005–2011 рр.— тоді загальний обсяг склав менше 100 тис.м3. Зараз за замовленням АМПУ підрядник зробить у 4 рази більше. Завдяки цьому державні та приватні стивідори зможуть використовувати технічні можливості порту на повну потужність», — прокоментував початок робіт керівник Адміністрації морських портів України Райвіс Вецкаганс.

Роботи у порту Херсон буде виконувати ТОВ «СМД ІНВЕСТ». Станом на сьогодні днопоглиблювальний флот виконавця, що складається з багаточерпакового земснаряду «Дунай», грунтовідвізних шаланд «Куяльницька», «Ізмаїльська» та допоміжного судна для завезення якорів «МЗ-9», вже прибув до порту Херсон. На першому етапі планується здійснити днопоглиблення 6-ти якірних стоянок. Після цього днопоглиблення буде проводитися на інших запланованих в договорі об’єктах.

ТОВ «СМД ІНВЕСТ» стало переможцем конкурсних торгів, проведених АМПУ в електронній системі закупівель «PROZORRO». Економія від стартової ціни за підсумками тендерного аукціону склала понад 6,6 млн грн.