За ухилення від військової служби і грабіж матрос-одесит отримав 5 років в’язниці

2017-05-26 11:37:48

29-річний військовослужбовець був призваний до лав Збройних Сил України за мобілізацією



23 травня 2017 року Миколаївським районним судом Миколаївської області за вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 407 КК України (самовільне залишення місця служби без поважних причин в умовах особливого періоду) матроса М. однієї з військових частин, що на Миколаївщині, засуджено до покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років.
Про це повідомляють у військовій прокуратурі Південного регіону.
29-річний військовослужбовець, призваний до лав Збройних Сил України за мобілізацією, судом визнаний винним у тому, що 22 вересня 2015 р. з метою ухилитися від проходження військової служби на певний час, самовільно залишив місце проведення базового табору військової частини та був відсутній протягом 29 діб.
При призначенні покарання суд урахував щире каяття обвинуваченого, проте його посередня характеристика за місцем служби та попереднє вчинення іншого кримінального злочину (грабіж) сприяли остаточному призначенню покарання за двома вироками у виді позбавлення волі строком на 5 років.
Державне обвинувачення в суді підтримувала військова прокуратура Білгород-Дністровського гарнізону Південного регіону України.