Віктор Козонак відсторонений від посади, миколаївські портовики призупинили протест біля адміністрації порту – профспілка НМТП (доповнено)

2017-05-22 12:48:43

Миколаївські портовики призупинили протест біля адміністрації порту.



Миколаївські портовики призупинили протест біля адміністрації порту. Про це оголосив представник профспілкової організації порту Павло Прокопенко – зазначено в повідомлення Профспілки праівників Миколаївського порту в мережі Фейсбук (див. додаток).
– Ми тут стояли близько місяця, і це принесло певні позитивні результати. Тому ми не будемо переходити до активних дій і акція з сьогоднішнього дня призупинено – заявив Прокопенко.
Призупинення акції пов’язане з тим, що частина вимог, висунутих протестантами була виконана, а саме, "АМПУ" підписала договір про доступ до причалу компанії "МСК", відновили роботу буксири компанії "Марконі", а найголовніше – відсторонений від займаної начальник Адміністрації Миколаївського мор порту Віктор Козонак.
– Райвис підписав про відхід Козонак, це свідчить, що працюють професіонали, знають проблеми та їх вирішують – каже лідер профспілкового осередку Володимир Душкін.
Однак, у миколаївських портовиків залишилися ще кілька вимог до адміністрації порту, які вони вимагають задовольнити найближчим часом, а саме не перешкоджати роботі терміналів, своєчасно підтверджувати обробку вагонів і виконати рішення суду по відновленню незаконно звільнених працівників. Кожен повинен займатися тим, що добре вміє:
– На керівних посадах нам потрібні фахівці, ті хто вміє управляти підприємством, знає що таке море господарський комплекс.Нам не потрібні вертухаїв, менти, кондитери. А з приводу Трощенкова хочу сказати, йому потрібно знайти в собі сміливість, озирнутися назад і подивитися свою трудову діяльність, прийняти адекватне рішення: косив траву – коси її далі – говорить лідер профспілкового осередку Володимир Дужкін.
Якщо ж вимоги портовиків не будуть задоволені, вони в будь-який час готові не тільки відновити протест, але і перейти до більш активних дій.
Відео виступів доступні в мережі Інтернет за посиланням