Військова прокуратура позивається до суду через неякісний ремонт “Гетьмана Сагайдачного”

2017-05-19 12:12:39

Військова прокуратура вимагає сплати штрафних санкцій за порушення строків гарантійного ремонту фрегата “Гетьман Сагайдачний”



Військова прокуратура Південного регіону України встановила факт виходу з ладу дизельного двигуна фрегата Військово-Морських Сил Збройних Сил України «Гетьман Сагайдачний» невдовзі після його ремонту на виконання державного оборонного замовлення.
Незважаючи на порушення умов контракту, підприємство-підрядник, що на Миколаївщині, не усунуло дефекти двигуна по гарантії упродовж узгодженого терміну, що негативно впливає на боєготовність ВМС ЗСУ – зазначено в офіційному повідомленні прокуратури на сайті відомства.
З метою усунення порушень закону та стягнення штрафних санкцій за порушення строку виконання гарантійних зобов’язань військовою прокуратурою Південного регіону України 25.04.2017. пред’явлено позов на суму 668 тис. грн.
Наразі триває судовий розгляд справи. 
Нагадаємо, у даний час фрегат "Гетьман Сагайдачний" ремонтується на потужностях Іллічівського  судноремонтного заводу із залученням фахівців заводу "Кузня на Рибальському".