АМПУ обіцяє вирішити проблемні питання портового бізнесу в Миколаєві

2017-05-04 13:19:19

АМПУ отримало від Мінінфраструктури доручення підготувати детальний аналіз зауважень та пропозицій портового співтовариства по Миколаївському регіону



Адміністрація морських портів України (АМПУ) обіцяє створити прозорі і справедливі умови роботи портового бізнесу в Миколаєві і не допустити зриву контрактів бізнесу через ускладнення відносин портовиків з керівництвом Миколаївської філії АМПУ.
Таку заяву зробив керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс під час зустрічі з портовим бізнесом, що працює в Миколаївському регіоні – повідомляють в Адміністрації морпортів України. Зустріч відбулася на основі звернень членів Європейської бізнес-асоціації та місцевих профспілкових організацій в АМПУ. Її провів міністр інфраструктури України Володимир Омелян, також у заході взяли участь заступник міністра Юрій Лавренюк, народний депутат, секретар Комітету Верховної Ради з питань протидії та запобігання корупції Дмитро Добродомов, ключові учасники портового бізнесу регіону — «МСК», «Дрегон Меритайм», СП «Нібулон», «Кофка — Агрі», «Пасифік Меритайм», «Нікморсевіс Миколаїв», «Метінвест Шипінг», «Бунге».
«До роботи Миколаївської філії і її керівництва назріли питання практично у всіх напрямках — доступ до причалів, агентування, будівництво нових об’єктів і залізничне сполучення на території порту. Від членів Європейської бізнес-асоціації прозвучали факти, які можна віднести не тільки до слабкої роботи керівництва, але навіть і до корупції: упереджене ставлення при виборі портових операторів, непрозорі процедури укладення договорів, необґрунтовані рішення на користь тих чи інших учасників ринку. У підсумку, умисна відсутність відкритого діалогу миколаївської філії АМПУ з портовим бізнесом призводить до того, що повноцінно працювати в регіоні стає дедалі складніше»,— зазначив Райвіс Вецкаганс.
Обговорюючи проблемні питання взаємодії з філією АМПУ в Миколаєві, керівник АМПУ уточнив: «Моя позиція однозначна — судна мають продовжувати заходити в порт, вантажі — доставлятися, оброблятися і поставлятися через Миколаївський порт. АМПУ вже робить всі необхідні кроки для нормалізації ситуації і підвищення керованості філій на місцях, і в першу чергу, Миколаївської».
Він також повідомив, що міністр дав АМПУ доручення підготувати детальний аналіз зауважень та пропозицій портового співтовариства по Миколаївському регіону і надати відповіді на всі питання, сформовані членами Європейської бізнес-асоціації. «До 15 травня ми надамо аналіз і варіанти вирішення завдань зі сприяння роботі бізнесу в Миколаївському порту — як прискорювати процеси і усувати труднощі, за рахунок чого працювати чітко і злагоджено, яким чином дотримуватися інтересів всіх сторін і не допускати негативного впливу внутрішніх факторів на діяльність портових операторів»,— сказав він.