«Це – схема для легалізації контрабанди» – нардеп Вадатурський розкритикував ідею створити «хмарний» порт на Миколаївщині

2017-04-26 12:07:57

Нардеп зазначив, що створення порту в такому віддаленому і важкодоступному місці позбавить можливості контролювати діяльність підприємства



Народний депутат України Андрій Вадатурський вважає, що реалізація ідеї створення на базі комунального підприємства «хмарного» порту в районі Кінбурнської коси призведе до того, що в області з’явиться місце для легалізації контрабанди.
Свою думку з цього приводу він висловив під час передачі «Добрий вечір» на НІС-ТВ.
Нардеп зазначив, що створення порту в такому віддаленому і важкодоступному місці позбавить можливості контролювати діяльність підприємства, чим неодмінно скористаються зацікавлені в нелегальному доході особи. При цьому він висловив сподівання, що голова Миколаївської ОДА О. Савченко відмовиться від ідеї хмарного порту.
– Спочатку я боявся, що цим буде завдано шкоди навколишньому середовищу Кінбурнської коси, що якісь будуть наслідки. Насправді, там ніяких розвантажувально-навантажувальних робіт проводитися не буде. Це – схема для легалізації контрабанди. 
Я думаю, що Олексій Юрійович (Савченко – прим.) Зрозуміє і відмовиться від цієї ідеї, якщо він дійсно приїхав для боротьби з корупцією. 
Нам потрібно, якщо ще не відмовилися від ідеї митного експерименту, від виконання і перевищення плану (митних надходжень – прим.). Я думаю, що такі діри будуть завдавати шкоди не тільки Одесі і Миколаєву, а й в цілому України. Тому не можна такі речі допускати. Я думаю, що люди розберуться і не дадуть цього поштовх. Там економіки немає. Я готовий посперечатися з будь-яким професіоналом, який мені на цифрах покаже, чому можна проходити кілька портів і виходити туди, майже у відкрите море, і займатися цими роботами, – додав він.