В Одеський порт прибули експерти Світового банку

2017-04-26 10:30:39

Візит відбувся в рамках програми технічної допомоги, яку надає МБРР Україні за запитом Міністерства інфраструктури та Одеської міської ради.



24 квітня в Одеському порту побувала проектна група Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР), в складі представників Світового банку та консультантів компанії «IntegradtedTransportPlaning». 
За інформацією дирекції Світового банку у справах України, Молдови та Білорусі, візит здійснювався в рамках програми технічної допомоги, яку надає МБРР Україні за запитом Міністерства інфраструктури та Одеської міської ради.
Як повідомили в прес-службі порту, заявленою метою відвідування групи консультантів на чолі з паном Пітером Бингемом було ознайомлення з існуючими проблемами взаємодії порту і міста, а також збір необхідних для реалізації проекту даних. Експерти знайомилися з принципами роботи Одеського морського порту, технологією обслуговування транспортних потоків, їх періодичністю, обсягами вантажів і типами транспортних засобів.
Гості порту побували на виробничих площах служби логістики і обробки автотранспорту ОФ ДП «Адміністрація морських портів України». Начальник служби В’ячеслав Лавренюк висвітлив посланцям Світового банку організацію руху вантажного автотранспорту в порт і з порту, розповів про проблеми, викликані особливістю дислокації порту всередині міста, про напрацювання фахівців порту в сфері вдосконалення логістики руху автотранспорту та митного контролю. Експертів цікавили перспективи зміни схеми митного огляду, можливості інвестування в створення альтернативного в’їзду в порт, підвищення ефективності взаємодії порту з експедиторами, перевізниками, власниками вантажу за рахунок більш широкого застосування IP-технологій.
З метою вивчення перспектив розвитку Одеського портуделегація також  відвідала площадку накопичення компанії «Євротермінал», оглянули розташування всіх основних комплексів порту, в тому числі контейнерні термінали ДП «КТО» і «Бруклін – Київ порт», зернові комплекси підприємств «Бруклін – Київ», « Новотех-термінал »,« Олімпекс Купе ».