АМПУ обіцяє реконструювати два причали в Маріупольскому порту

2017-04-25 14:35:53

Модернізація обох причалів в Маріупольському порту передбачає проектну глибину в 9,75 м.



Адміністрація морських портів України (АМПУ) в поточному році розпочне реконструкцію гідротехнічної частини причалів №№ 3 — 4 в Маріупольському морському порту.
Про це повідомляють в Адмінівстрації морських портів України
«Серед локацій, в яких ми працюватимемо в цьому напрямку,— Чорноморський порт і порт «Южний» (по чотири причали), Одеський і Маріупольський порти (по два причали), а також Миколаївський порт (один об’єкт). Ми будемо рухатися планомірно й поступово, рівномірно розвиваючи усі гавані — в залежності від спеціалізації і потреб портів»,— зазначив Райвіс Вецкаганс, керівник АМПУ.
Модернізація обох причалів в Маріупольському порту передбачає проектну глибину в 9,75 м. Планується, що підсумками реконструкції гідротехнічної частини причалу № 3 буде довжина причалу в 145 м, пропускна здатність — 1,0 млн тонн, розрахункове судно — СН — 25 (СН — 10 — для зерна). Вартість проекту складе 117,1 млн грн., термін реалізації — 19 місяців. Згідно з планом реконструкції гідротехнічної частини причалу № 4, його довжина становитиме 234,38 м, пропускна здатність — 1,3 млн тонн, розрахункове судно передбачено так само СН — 25 (СН — 10 — для зерна). Очікується, що проект буде завершений через 17 місяців після старту, його вартість — 166,1 млн грн.
«До реалізації цих та інших робіт з будівництва та реконструкції об’єктів портової інфраструктури ми залучимо найкращих підрядників, які забезпечать оптимальну пропозицію — як за якістю реалізації, так і за ціною робіт. Ми вже змінили підхід до роботи з контрагентами, поставивши на чолі кута прозорість і публічність, чіткість і відповідність домовленостям, довіру і надійність»,— додав керівник АМПУ.
За словами Райвіса Вецкаганса, розвиток причальної інфраструктури та днопоглиблення в Азовському регіоні так само актуально, як і в портах Великої Одеси. Нагадаємо, акваторія портів в Азовському морі постійно замулюється і вимагає підтримки паспортних глибин. Всього в 2017 році планується провести днопоглиблення в регіоні обсягом 853 тис. м куб.