Поки стивідори МСК мітингують проти витіснення їх з 12-го причалу Миколаївського порту, там заявили про передачу цього причалу “відродженій” державній стивідорній компанії на 10 років

2017-04-25 13:16:56

Після вуличних акцій за участю сотень звільнених портовиків, АМПУ заявила про “повернення ММТП функції стивідорної компанії” та обіцяє нові робочі місця



У Миколаївському порту сьогодні, 25 квітня, третій день триває акція протесту. До стивідорів компанії "МСК" приєдналися ветерани порту.
Нагадаємо, стивідорна компанію «Метал стівідорінг компані» заявляє, що Миколаївська філія ДП «АМПУ» позбавляє підприємство  можливості працювати на 12-му причалі порту. У компанії вважають такі дії зловживанням монопольним становищем з боку АМПУ.
У п’ятницю, 21 квітня, представники компаії організували біля стін Адміністрації акцію протесту, яку згодом було оголошено безстроковою
Учасники акції протесту прийняли звернення до миколаївських народним депутатів України від Народного фронту, оскільки саме за квотою цієї партії призначені керівники Мінінфраструктури, зокрема, міністр Володимир Омелян.
До пікету приєдналися і представники профспілки пацівників морського транспорту Миколаївського морського торговельного порту, а також керівник профспілки Чорноморського морського порту Сергій Бризгалов, що висловив свою підтримку миколаївським портовикам.

В свою чергу сьогодні, 25 квітня, в адміністрації Миколаївського морського порту повідомили про укладення між Миколаївською філією державного підприємства «Адміністрація морських портів України» (адміністрації Миколаївського морського порту) та державним підприємством «Миколаївський морський торговельний порт» було укладено договір «Про забезпечення доступу портових операторів до причалів». 
Даним договором державному підприємству надається право користування тим самим  12-тим причалом Миколаївського морського порту терміном дії договору 10 років з правом пролонгації – повідомляють на сайті адміністрації порту (див. додаток 1) .
kznk
фото МФ АМПУ
«Підписання цього договору ставить крапку в монополії приватних підприємств, які працюють в Миколаївському морському порту, та повертає державі право проводити стивідорну діяльність і отримувати прибуток», – заявив у зв’язку з цим начальник Адміністрації порту Віктор Козонак.
В МФ АМПУ, очевидно, звернули увагу на участь в акції звільнених працівників портової галузі, тому  також запевняють, що укладення договору "надасть можливість  створити додаткові робочі місця на державному підприємстві, залучити висококваліфікованих спеціалістів, збільшити надходження до бюджету та продовжити традиції порту".