DP World має зайти в порт “Южний” до кінця 2017 року, – Омелян

2017-04-19 07:41:13

В МІУ вирішили розробити дорожню карту щодо можливих шляхів інвестування в портову інфраструктуру України



Один із найбільших світових портових операторів DP World має зайти в порт "Южний" вже до кінця цього року. Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час зустрічі із представниками P&O Maritime FZE, дочірнього підприємства DP World, яка відбулась 18 квітня 2017 року в Міністерстві інфраструктури. 
У заході також взяли участь заступник міністра інфраструктури Надія Казначеєва, голова офісу Національної інвестиційної ради при Президентові України Юлія Ковалів, директор офісу із залучення та підтримки інвестицій Даніель Білак, керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс та в.о. директора ДП "Морський торговельний порт "Южний" Віталій Жуковський – повідомляють в Мінінфраструктури.
Під час зустрічі Володимир Омелян наголосив, що залучення стратегічного інвестора, такого як DP World, – можливість для України стати частиною світової портової індустрії та отримати мільярдні інвестиції в морську галузь.
"Я радію, що діалог триває, зацікавленість є з обох сторін. Але щасливим я буду тоді, коли такі компанії, як Ryanair, DP World, Hutchison Ports, General Electric, можливо, Tesla, будуть в Україні. Це і є інтеграція України в світову спільноту економічно та технічно розвинених країн", – додав Міністр інфраструктури України.
На зустрічі було вирішено створити робочу групу за участю представників Міністерства інфраструктури, Адміністрації морських портів, ДП"МТП"Южний", офісу із залученням та підтримки інвестицій при КМУ, офісу Національної інвестиційної ради при Президентові України та розробити дорожню карту щодо можливих шляхів інвестування в портову інфраструктуру України з чітким визначенням термінів та інструментарію.