Тарифи на вантажоперевезення можуть бути підвищені влітку

2017-04-18 15:58:13

Як повідомив голова наглядової ради УЗ Є. Кравцов, провести підвищення з 1 травня не встигнуть “чисто технічно”



Тарифи на залізничні вантажоперевезення можуть бути підвищені в червні-липні 2017 року, повідомив глава наглядової ради ПАТ «Укрзалізниця», перший заступник міністра інфраструктури Євген Кравцов
«Чисто технічно ми вже не встигнемо провести підвищення з 1 травня. Календарно не вийде. Але ми розраховуємо, що після консенсуальной домовленості щодо розміру індексації підвищення буде проведено в червні-липні поточного року », – сказав він в кулуарах Міжнародної конференції «Залізниці України: розвиток та інвестиції» в Києві у вівторок.
За його словами, розмір індексації все ще є предметом дискусії. «Розглядаються різні варіанти. Але з урахуванням того, що вже пройшло 4 місяці без підвищення, ми зможемо виручити не більше 22 млрд. грн. », – підкреслив він.
Відповідаючи на питання, чи буде продовжено контракт з главою УЗ Войцехом Балчуном, перший заступник міністра зазначив, що він, як голова наглядової ради ПАТ, не приймає таке рішення. «Формально це питання Кабінету міністрів. Це питання поза моєю компетенцією », – зазначив він.
При цьому Е.Кравцов нагадав, що до травня відбудуться збори наглядової ради УЗ, на якому буде заслухано доповідь Балчуна про підсумки діяльності у 2016 році
за матеріалами uaprom.info