Україна пропонує відновити поромну лінію Варна-Іллічівськ

2017-04-14 10:25:19

Посол України провів переговори з «Морською адміністрацією» і повідомив, що проект двосторонньої угоди між Україною і Болгарією вже готовий.



Відновлення поромної лінії між Варною і Іллічівському стало однією з тем зустрічі мера болгарської Варни Івана Портнова з послом України в Болгарії Миколою Балтажи.
Про це повідомляють blackseanews із посиланням на ресурс "Русская Болгария"
Микола Балтажи повідомив, що вже провів переговори з «Морською адміністрацією», а проект двосторонньої угоди між Україною і Болгарією вже готовий.
«Ми чекаємо відповідь від болгарської сторони, є питання, які необхідно узгодити на рівні експертів, зараз працюємо над цим питанням», – пояснив український дипломат.
На зустрічі також обговорювалася можливість будівництва магістралі навколо Чорного моря – один з проектів Організації чорноморського економічного співробітництва, який допоможе зміцненню відмінних відносин між бізнесом Варни і України, як і організація в місті економічного форуму.

І. Портнов у своїй промові відзначив, що, це є "виключно важливим проектом"і запевнив, що підтримая ідею активної роботи в цьому напрямку.
Посадовці також обговорили необхідність зміни трудового законодавства, яке гарантує українським громадянам можливість працювати в Болгарії.
Мер Варни ознайомив українського дипломата і з проектом створення нових економічних зон в місті.
«Сподіваюся на відмінний туристичний сезон, раннє бронювання та статистика показують, що є надія на це. У минулому році кількість українських туристів у Варні збільшилася на 12%, в цьому році будемо раді зустріти ще більше українських гостей », – заявив Іван Портнов.
«Я вірю, що введення безвізового режиму для громадян України допоможе збільшити кількість українських туристів у всіх країнах ЄС, включно і в Болгарії», – заявив Микола Балтажи.
Він повідомив, що в останні роки значно збільшилася кількість українських громадян, що переїхали в Варну.
В кінці зустрічі Микола Балтажи подякував Івану Порнову за обіцянку відремонтувати пам’ятник українським солдатам, загиблим в російсько-турецькій війні.