“Укрзалізниця” ще не подала повторно свої пропозиції про підвищення тарифів на з / д перевезення – Омелян

2017-04-13 14:50:20

“Укрзалізниця” раніше давала свої пропозиції, але вони не були підтримані низкою міністерств і повернуті на доопрацювання – повідомив міністр



ПАТ "Укрзалізниця" ще не подав повторно свої пропозиції про підвищення тарифів на залізничні перевезення, повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.
"Ми чекаємо пропозицій "Укрзалізниці", поки вони їх не надали", – цитує міністра "Інтерфакс-Україна".
При цьому Омелян зазначив, що "Укрзалізниця" раніше давала свої пропозиції, але вони не були підтримані низкою міністерств і повернуті на доопрацювання в "Укрзалізницю".
Раніше міністр заявляв, що на даний час не ведуться переговори про підвищення залізничних тарифів, зокрема вантажних.
"Про що ми можемо говорити, коли у керівництва ("Укрзалізниці" – МБН) рік немає бачення, куди просувати компанію. Про підвищення тарифів зараз немає ніяких розмов взагалі, оскільки говорити нема про що. Немає підстав, обґрунтувань, цифр про те, що це дасть для економіки країни, для бізнесу, який буде кумулятивний ефект від підвищення тарифів і куди підуть гроші ", – відзначав він.
Державна регуляторна служба України раніше відмовилася погоджувати проект наказу Мінінфраструктури, який передбачає здійснення з лютого 2017 індексації тарифів на ж / д перевезення вантажів в межах країни на 25%, і вирішила створити спільну з бізнесом робочу групу для визначення компромісною ставки підвищення.