Двох екс-керівників суднобудівного заводу “Океан” ГПУ оголосила в розшук. Їх підозрюють в розкраданні 1,5 млрд

2017-04-06 09:16:21

Генпрокуратурою повідомлено про підозру особам, які злочинними діями спричинили ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан» збитки у розмірі 1,5 млрд грн



ГПУ повідомила  двом колишнім керівникам ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан» про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 219 та ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах, групою осіб та доведення підприємства до банкрутства).
Як повідомляє прес-служба ГПУ, таке рішення прийнято управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України спільно з Департаментом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України за результатами розслідування кримінального провадження за фактом заволодіння майном та доведенням до банкрутства публічного акціонерного товариства  на підставі зібраних в ході досудового розслідування у кримінальному провадженні достатніх доказів.
Крім цього, в рамках кримінального провадження на підставі зібраних в ході досудового розслідування достатніх доказів повідомлено про підозру одному з арбітражних керуючих (ліквідатору) підприємства та двом керівникам юридичних осіб причетних до незаконного заволодіння майном ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан» у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах, групою осіб).
Досудовим розслідуванням встановлено, що злочинними діями вказаних осіб ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан» спричинено збитки у розмірі 1,5 млрд грн.
Наразі вказаних осіб оголошено у розшук та Печерським районним судом м. Києва надано дозвіл на їх затримання.
На майно підозрюваних на підставі ухвал Печерського районного суду м. Києва накладено арешт.
На даний час досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
При цьому станом на вечір 5 квітня діючий ліквідатор ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" Ірина Сербін не отримувала від правоохоронних органів підозра у завданні збитків підприємству. Про це Сербін повідомила в коментарі РБК-Україна.
"Я на сьогодні є єдиним законним представником ПАТ" МСЗ "Океан", тобто я є ліквідатором ПАТ цього і на даний момент мені підозра на вручалася ", – повідомила Сербін. При цьому Сербін зазначила, що правоохоронні органи могли повідомити про підозру комусь із колишніх керівників підприємства. "Там був розпорядник майна. У банкрутство людина, яка призначається судом, може мати три статусу: розпорядник майном, керуючий санацією та ліквідатор. Тобто ліквідатора у цій процедурі, крім мене, не було", – сказала вона.