Окупанти хочуть розпочати кримський круїзний сезон у червні: не вистачило часу на ремонт

2017-04-05 17:05:24

Круїзне судно наразі проходить ремонт в турецькому місті Тузла



Відкриття регулярного круїзного повідомлення на судні «Князь Володимир» (колишній «Roy Star») між Сочі і портами Криму заплановано на 11 червня поточного року. 
Про це повідомив "Крыминформ" з посиланням на прес-службу Росморпорту.
Як йдеться в повідомленні на офіційному сайті відомства, відкриття регулярного круїзного повідомлення намічено на 11 червня. Маршрут має з’єднати міста Краснодарського краю (РФ) та Криму (в окупації з 2014 р.). 
В навігацію 2017 року щонеділі з Сочі планують відправляти круїзне судно. Тривалість подорожі – 6 днів. Круїзом передбачені одноденні заходи в порти Новоросійська (РФ) і Севастополя (в окупації з 2014 р.), дводенна стоянка в Ялті ((в окупації з 2014 р.)) і зворотне повернення в Сочі (РФ). Пасажирам буде запропонована можливість починати і закінчувати круїз в містах Новоросійськ (РФ) і Севастополь (в окупації з 2014 р.).
На даний час круїзне судно, якому присвоєно нову назву «Князь Володимир», проходить ремонт в рамках чергового огляду на верфі Kusey Star в турецькому місті Тузла. Зараз на судні завершуються роботи по оновленню кают, пасажирських зон, громадських просторів. Для відповідності вимогам російських стандартів ведуться роботи по оновленню радіонавігаційного обладнання (ГЛОНАСС). Члени екіпажу, що займають ключові посади, перебувають на судні, здійснюють контроль і приймання основних ремонтних робіт.
На початку лютого поточного року депутат від окупованого Криму в Держдумі РФ Андрій Козенко повідомляв, що перший круїзний лайнер з Сочі зайде в Ялтинський порт вже на початку травня. За інформацією Росморречфлоту, для організації круїзного повідомлення було куплено судно «Roy Star», побудоване в 1971 році.