Суд у справі Миколаївського порту зобов’язав Василя Капацину сплатити заставу та здати закордонний паспорт

2017-03-27 23:40:20

Суд постановив обрати попередній запобіжний захід у вигляді «особистих зобов’язань» – застави в 2 мільйони гривень.



Печерський районний суд міста Києва зобов’язав екс-директора Миколаївського морського торгового порту Василя Капацину, якого Генеральна прокуратура України підозрює в розкраданні коштів у особливо великих розмірах, сплатити заставу в розмірі 2 мільйони гривень і здати в органи влади закордонний паспорт.
Про це йдеться в постанові від 22 березня, опублікованому в Єдиному реєстрі судових рішень України – повідомляє Преступности.нет
Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Печерський суд відмовив Генпрокуратурі в арешті екс-директора Миколаївського морського торгового порту Вастля Капацини.
Як зазначено в постанові суду, Генеральній прокуратурі  відмовлено в арешті екс-директора Миколаївського морського торгового порту Василя Капацини і  в необхідності застави у розмірі 10 мільйонів гривень. Водночас  суд постановив обрати попередній запобіжний захід у вигляді «особистих зобов’язань» – застави в 2 мільйони гривень. 
Також, суд зобов’язав Василя Капацину: прибувати на кожну вимогу до слідчого, прокурора або до суду в кримінальному провадженні; повідомляти слідчого, прокурора, суд про зміну свого місця проживання, роботи; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд і в’їзд в Україну та утриматися від спілкування зі свідками, іншими підозрюваними в кримінальному провадженні номер 42014000000000904 за списком, наданим слідчим або прокурором.
Судячи з опублікованої інформації, у вищевказаному кримінальному провадженні фігурує і виконуючий обов’язки директора ДП «Миколаївський морський торговельний порт» Сергій Колтипін, якого ГПУ підозрює в, нібито, перевищенні службових повноважень.
Нагадаємо, карне провадження, в рамках якого Василю Капацині оголосили про підозру, стосується ситуації з «намитими» земельними ділянками на території ММТП.