АМПУ хоче менше платити до бюджету і проситиме про це депутатів

2017-03-23 11:30:44

Керівник Адміністрації морпортів Р. Вецкаганс представив в Раді стратегічні напрямки діяльності відомства



Райвіс Вецкаганс, керівник АМПУ (Адміністрації морських портів України), взяв участь у засіданні Комітету Верховної Ради України з питань транспорту і презентував депутатам План пріоритетних дій підприємства.
Засідання парламентського комітету, в рамках якого відбулося обговорення взаємодії з реалізації документу, відбулося 22 березня 2017 року.
«Для АМПУ і всієї портової галузі, безумовно, важливо виносити ключові питання своєї діяльності на парламентський рівень. Нам є що обговорити з профільним комітетом, і це, в першу чергу, не підсумки роботи Адміністрації за попередні періоди, а плани і пріоритети на новий етап, а також законодавчі новації, необхідні для розвитку підприємства і всієї морської сфери»,— цитує Райвіса Вецкаганса прес-служба АМПУ.
Так, керівник АМПУ представив бачення основних напрямків діяльності на 2017 рік, серед яких модернізація і розвиток портової інфраструктури, залучення інвестицій, удосконалення галузевого законодавства, зміна системи управління підприємством та ін. «Нам важливо розуміти, що наші вектори розвитку підтримуються не тільки Міністерством інфраструктури, але і Парламентським комітетом»,— зазначив він.
«Зниження розміру обов’язкових відрахувань до бюджету від прибутку АМПУ і закріплення цього показника на законодавчому рівні,— одне з тих питань, з приводу яких ми будемо звертатися до Комітету з ініціюванням розгляду цього та інших пропозицій щодо вдосконалення галузевого законодавства»,— підкреслив Райвіс Вецкаганс в зверненні до депутатів.