Рибалки з “Ізумруду” кілька годин не звертали уваги на те, що їх боцман мертвий, і не знають, звідки взяли рідину, якою труїлися

2017-03-16 16:40:26

Отруйний алкоголь, який взявся “невідомо звідки”, рибалки вживали ще коли судно стояло в місті. Першим помер боцман, але колеги вважали, що в нього зупинилося серце через велику кількість випитого



Рибалки з камчатського судна «Ізумруд», які вижили після отруєння спиртовмісної рідиною розповіли, що першим на судні помер боцман. При цьому всі думали, що він спав, а коли до нього зайшов капітан, то з’ясувалося, що той уже помер. 
Про це один з постраждалих розповів газеті «Рибак Камчатки» – передає "Камінформ". 
«Він помер найпершим. Але ми не відразу це зрозуміли. Його каюта була відчинена. Ми проходили по коридору, заглядали – лежить людина з закритими очима. Ми думали, що спить. Пізніше до нього зайшов капітан з якогось питання, штовхнув, а той уже «готовий», – розповідає рибалка.
Члени екіпажу не стали з’ясовувати причину загибелі боцмана, оскільки думали, що у чоловіка не витримало серце через велику кількость випитого алкоголю. «А ось коли вже інші «пішли», відразу стало зрозуміло, в чому справа», – каже рибалка.
«Звідки взялася ця ємність з сурогатом ми й самі не знаємо. Коли ще в місті стояли, працювали на перевантаженні, народ вживав. Але потихеньку, стопочку випив і – пішов далі працювати. А потім вийшли в рейс », – додав чоловік.
Нагадаємо, про трагедію на "Ізумруді" повідомило російське видання "Камінформ".  Пізніше медики розповіли журналістам, що моряки, які померли або постраждали від вживання спиртовмісної рідини, майже добу перебували під впливом токсину, швидше за все, метанолу. 14 березня судно прийшло в порт з чотирма трупами на борту, чотирьох шпиталізували, але один з них помер. Аналіз крові показав, що в його організмі був метанол. У лікарні залишаються четверо шпиталізованих.