Сомалійські пірати, які захопили вантажне судно, зажадали викуп

2017-03-15 16:10:03

Це перше захоплення судна біля берегів Сомалі за останні п’ять років.



Сомалійські пірати, які захопили вантажне судно з екіпажем з Шрі-Ланки біля берегів Сомалі, зажадали викуп за звільнення моряків. Це перше захоплення судна біля берегів Сомалі за останні п’ять років.
Як говориться в повідомленні військово-морських сил Євросоюзу, владі вдалося зв’язатися з власником танкера "Аріс 13": він підтвердив, що на борту знаходяться озброєні люди, які згодні відпустити екіпаж тільки після сплати певної суми. Розмір викупу не називається – повідомляє ВВС.
Раніше повідомлялося, що судно йшло під прапором Шрі-Ланки, проте в міністерстві закордонних справ країни спростували цю інформацію.
За даними інтернет-порталу Marine Traffic, судно йшло під прапором Коморських островів.
Судно було захоплено в понеділок групою з приблизно 20 піратів, воно приносило паливо з Джібуті в Могадішо. Це перший захоплення судна сомалійськими піратами за останні п’ять років.
В кінці 2000-х-початку 2010-х років сомалійські пірати провели серію захоплень морських суден. У першому півріччі 2011 року атакам піратів піддалися понад 260 судів – головним чином в акваторії Африканського Рогу.
З тих пір, багато в чому завдяки міжнародним зусиллям з підтримки безпеки в регіоні, випадки піратських захоплень біля берегів Сомалі стали значно рідше.