Єдиний в Україні криголам «Капітан Бєлоусов» пройде плановий доковий ремонт

2017-03-13 10:26:14



Єдиний в Україні криголам «Капітан Бєлоусов» пройде плановий доковий ремонт у 2017 році.
Як повідомили в прес-службы АМПУ, фахівцями портового флоту адміністрації Маріупольського морського порту заплановано доковий огляд криголама Регістром судноплавства України. Зокрема, передбачено значний обсяг ремонтних робіт як із залученням підрядних організацій, так і силами екіпажу судна.
У плані робіт — дефектація з подальшим ремонтом зовнішньої обшивки і кінцевих відсіків судна (з відповідним набором), ремонт гвинто-рульового комплексу, включаючи всі чотири валові лінії і баллер керма, поточний ремонт приводних двигунів дизель-генераторів і техобслуговування головних, ремонт суднових систем і пристроїв.
В АМПУ нагадують, що у період льодової кампанії штабом льодових операцій адміністрації Маріупольського морського порту було сформовано 10 караванів суден. Здійснено криголамна проводка 21 судна на вхід і 23 на вихід з морських портів Маріуполь і Бердянськ до Керч-Єнікальського каналу і в зворотному напрямку.
Криголамні проводки суден забезпечувалися криголамом «Капітан Бєлоусов» та двома буксирами льодового класу «Капітан Маркін» і «Портовик».
Плановий ремонт криголама «Капітан Бєлоусов» здійснюється в літній період після закінчення кожної зимової навігації, а після закінчення зимової навігації 2017–2018 років буде здійснено його класифікаційний ремонт.

Зараз перед портовим флотом адміністрації порту та іншими службами поставлено завдання — після проведення всіх необхідних процедур в максимально стислі терміни перейти до здійснення ремонтних робіт для забезпечення повної готовності криголама до роботи в зимовий період.