Унікальній підводній пам’ятці археології в окупованому Криму загрожує руйнування

2017-02-23 11:25:53

Зміна течії в південній частині Керченської протоки загрожує руйнуванням пам’ятки археології



Унікальній пам’ятці археології може загрожувати руйнування. Вчені та фахівці наполягають на прискореному дослідженні античного городища Акри, яка знаходиться під Керчю, на південь від місця будівництва керченського моста.
Підводні археологи заявляють, що так звана «Кримська Атлантида» може постраждати через гідрологічні змін, повідомляє Blackseanews  з посиланням на Керчь.Інфо.
Видання підкреслює, що за багато століть численні морські шторми не вплинули на збереження затопленого античного міста Акра. І ось зараз, стало відомо, що в гідрологічному режимі Керченської протоки, точніше, в його південній частині, течія значно видозмінюється, що в майбутньому загрожує руйнуванням пам’ятки археології.
Нагадаємо, що раніше руїни античного міста Акра на дні Керченської протоки планували зробити підводним парком. Від колишньої задумки дослідникам довелося відмовитися з деяких причин.
Однією з проблем на шляху перетворення Акри в об’єкт підводного туризму став режим вітру в південній частині Керченської протоки, який не дозволяє регулярно займатися дайвінгом в цій ділянці.
Другий – відсутність інфраструктури і складності законодавства РФ, запровадженого окупантами на півострові. Наприклад, за  діючим наказом ФСБ РФ №515, за яким кожен, хто бажає пірнати з аквалангом, повинен спершу зареєструвати свій балон в прикордонній службі.