В Одеському порту розраховують на японський кредит

2017-02-20 14:10:38

На підприємстві обговорили можливість кредитування від японського уряду



17 лютого Одеський порт з робочим візитом відвідали представники японських компаній PADECO Co., Ltd.— Юічіро Мотомура і Pacific Consultants Co., Ltd — Томо Іба.
Візит проходив у рамках проекту збору інформаціі про систему транспорту і логістики на півдні України, запущеного Японським Міжнародним Агентством зі Співробітництва (JICA). Мета проекту — зібрати дані про автодороги і морські порти для можливої ​​участі JICA у фінансуванні інфраструктурних об’єктів в Україні.
В адміністрації Одеського порту з гостями зустрілися в.о. першого заступника начальника Одеської філії ДП «АМПУ» Денис Карпов і головний інженер філії Олексій Калюжний – розповіли на підприємстві. Під час бесіди значну увагу було приділено перспективним проектам розвитку виробничої та транспортної інфраструктури порту.
«Ми вже зібрали інформацію про проекти Одеського та інших портів України, узагальнили ці дані і визначили пріоритети з точки зору можливого кредитування японським урядом,— заявив за підсумками зустрічі пан Юічіро Мотомура.— Попередній список наших пріоритетів ми оголосимо 28 лютого і готові обговорити його з українськими фахівцями. Наша мета — до кінця травня остаточно узгодити даний список з українською стороною. Тому ми зараз зустрічаємося з фахівцями в портах і запитуємо їх думку».
Також для японських гостей була організована екскурсія по території порту з відвідуванням об’єктів інвестиційного розвитку.