Фонд держмайна планує продати ОПЗ в грудні 2017 року

2017-02-07 13:29:09

ФДМ розпродає енергопостачальні компанії та окремі підприємства



Фонд держмайна (ФДМ) України планує в лютому 2017 року оголосити конкурси з продажу понад 99% акцій Одеської та Херсонської ТЕЦ, в квітні – Миколаївської ТЕЦ, в травні – Дніпровської ТЕЦ.
План-графік виставлення підприємств на продаж в поточному році затверджено наказом ФДМ №132 від 30 січня 2017 року та оприлюднено в газеті "Відомості приватизації".
У серпні планується оголосити конкурси на приватизацію "Хмельницькобленерго", "Миколаївобленерго" (по 70% акцій), "Харківобленерго" (65%), "Запоріжжяобленерго" (60,2%) і "Тернопільобленерго" (51%).
Крім того, в травні поточного року ФДМ також передбачає виставити на торги "Сумихімпром" (99,9%), у вересні – "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат" (ЗАлК, 68%), в жовтні – "Центренерго" (78,3% ), в листопаді – "Турбоатом" (75,2%), в грудні – "Одеський припортовий завод" (99,6%).
Більшість із зазначених компаній будуть виставлені на конкурси тільки після прийняття Кабінетом міністрів України рішень про умови їх продажу.
Згідно з повідомленням на сайті ФДМ, контрольні пакети п’яти обленерго будуть виставлені на продаж після прийняття закону "Про ринок електроенергії" і впровадження стимулюючого (RAB) регулювання.
Крім того, ФДМ в липні 2017 роки планує оголосити про продаж на фондових біржах блокпакети акцій енергогенеруючих компаній "Донбасенерго", "ДТЕК Дніпроенерго", "ДТЕК Західенерго", а також "Київенерго", "ДТЕК Дніпрообленерго", "ДТЕК Донецькобленерго", " Одесаобленерго "," Сумиобленерго "(всі – близько 25% акцій). У жовтні – "Черкасиобленерго" (46%).
за матеріалами Інтерфакс-Україна