Іран запропонував Україні приєднатися до міжнародного договору Перська затока — Чорне море

2017-02-07 15:30:24

Зокрема, передбачається, що ПАТ «Укрзалізниця» може будувати 1000 км залізничної інфраструктури Ірану



5 — 7 лютого 2017 р. делегація Міністерства інфраструктури України та ПАТ «Укрзалізниця» перебувала в Ірані. Були проведені переговори з Міністерством шляхів і міського розвитку Ісламської Республіки Іран про співробітництво в сфері транспорту та розвитку вантажних перевезень. 
Про це розповів очільник української делегації заступник міністра з питань європейської інтеграції Віктор Довгань –  повідомляє прссс-служба Мінінфраструктури.
Пріоритетом співпраці з Україною розглядаються проекти будівництва залізниці на ділянках Керманшах — Малаер (164,5 км з укладенням колійної решітки з постановкою на баластний шар, 41 км станційних колій, 175,7 км збору і укладання безстикової колії замість інвентарних рейок, 138 комплектів стрілочних переводів на залізобетонних брусах), Рашт — Астара і Тебріз — Міянь. 
Фахівці регіонального філіалу «Придніпровська залізниця» здійснили інспекційну перевірку на місці реалізації першого проекту, орієнтовна вартість якого складе $2,3 млн.
Відповідно до укладеного в липні 2016 р Меморандуму між Міністерством інфраструктури України і Міністерством шляхів і міського розвитку Ісламської Республіки Іран передбачається, що ПАТ «Укрзалізниця» може будувати 1000 км залізничної інфраструктури Ірану.
Міністерство транспорту і залізниці Ірану запропонувало Україні приєднатися до міжнародного договору про Перську затоку — Чорне море. Віктор Довгань зазначив, що дана ініціатива важлива для розвитку транспортного коридору Індія — Іран — Чорне море, і підтримав залучення додаткового вантажопотоку на Транскаспійський маршрут.