ІTF наполягає на підвищенні зарплати морякам на 3,5% вже з цього року, але судновласники – проти

2017-02-01 12:02:54

Сторони пред’явили один одному ряд принципових вимог і поки ніхто з них не має наміру поступатися.



Спільна переговорна група (JNG) вимагає жорсткого зменшення ставок зарплати моряків до рівня ставок 2016 року, а Міжнародна федерація транспортників (МФТ / ITF) наполягає на тому, щоб зарплату морякам все-таки підвищили на 3,5% з січня поточного року.
Такі вимоги були озвучені на першому раунді переговорів в рамках Міжнародного переговорного форуму (IBF) між представниками ITF іJNG – повідомляють в РПСМ.
У своїй позиції Спільна переговорна група посилається на плачевний стан ринку і часи, які характеризуються судновласниками, як гірші за всю історію існування IBF.
У свою чергу, представники ITF, стверджують, що в поточному році помітна позитивна картина з наміченими поліпшеннями в сегменті контейнерних і балкерних перевезень.
Так, в 2014 році на IBF було досягнуто згоду про збільшення окладів моряків на 6,5% протягом трьох років. Найсуттєвіше зростання припав на 2017 рік – 3,5%. На зустрічі в Манілі в листопаді 2016 судновласники просили про відстрочку цього підвищення, але отримали відмову.
На думку роботодавців, у 2017 році стан судноплавних ринків не тільки не відновиться, а погіршиться. Якщо їм доведеться підвищувати екіпажам зарплату на 3,5%, то їх витрати істотно підвищаться.
За результатами першого етапу переговорів сторони пред’явили один одному ряд принципових вимог і ніхто з них не має наміру поступатися.

за матеріалами seafarersjournal