Будівництво з/д підходів до мосту в окупований Крим в РФ оцінили у 17 млрд рублів

2017-02-01 11:08:02

СГМ зобов’язаний виконати передбачені роботи «в повному обсязі без збільшення загальної ціни контракту”.



Уряд РФ призначило компанію «Стройгазмонтаж» (СГМ), яка будує міст в окупований Крим, підрядником будівництва залізничних підходів до нього з боку півострова за 16,95 мільярда рублів.
Розпорядження про призначення СГМ єдиним виконавцем контракту вартістю 16,95 мільярда рублів прем’єр-міністр Дмитро Медведєв підписав 26 січня, його текст опублікований на сайті російського уряду – повідомляють morvesti.
Згідно документів, повністю завершити роботи СГМ повинен на 1 грудня 2019 р.
Нагадуємо на будівництво цього підходу було оголошено два конкурси з вибору підрядника, але вони не відбулися "через відсутність заявок". Тоді міністерство транспорту РФ "запропонувало СГМ розглянути можливість будівництва об’єкту". Компанія Аркадія Ротенберга, якого назівають "другом російського президента", була без конкурсу призначена основним виконавцем робіт.

 «Підписаним розпорядженням ТОВ "Стройгазмонтаж "визначено єдиним виконавцем робіт, закупівлю яких здійснює Росжелдор, по розробці робочої документації та виконання будівельно-монтажних робіт з будівництва залізничних підходів до транспортного переходу через Керченську протоку в рамках ФЦП" Соціально-економічний розвиток республіки Крим і міста Севастополя до 2020 року "», – зазначено у довідці до розпорядження.
СГМ зобов’язаний виконати передбачені роботи «в повному обсязі без збільшення загальної ціни контракту» – випливає з істотних умов, встановлених розпорядженням уряду. Розрахунки за контрактом підлягають казначейського супроводу, без залучення банку. Забезпечення держконтракту не потрібно. Обсяг авансування не може перевищувати 30% від вартості контракту. Будівництво підлягає страхуванню. Міжнародні санкції до Росії або підряднику «не належать до обставин непереборної сили», зазначено в істотних умовах до держконтракту.