Балчун каже, що продовжує розвивати перевезення УЗ на Транскаспійський маршрут

2017-01-27 14:55:03

УЗ на 2017 фрахтовий рік встановила “конкурентоспроможні тарифи” на перевезення з Республіки Казахстан або транзитом по її території низки вантажів



Голова правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Балчун заявляє, що УЗ продовжує розвивати вантажоперевезення на Транскаспійський міжнародному транспортному маршруті. 
Про це, як інформують в компанії, її керівник повідомив казахському колезі, президентові – голові правління АТ "Національна компанія" Қазақстан Темір Жоли "канат Алписбаевим – передає ЦТС.
"Україна і Казахстан зацікавлені в збереженні народногосподарських зв’язків, зокрема, в сфері розвитку перспективної транспортної мережі в регіонах Чорного і Каспійського морів, вдосконаленні організаційних питань і залученні вантажного потенціалу цього транспортного маршруту", – заявив Балчун.
При цьому в УЗ зазначають, що з метою залучення додаткових обсягів перевезень транзитних вантажів ПАТ УЗ на 2017 фрахтовий рік встановила конкурентоспроможні тарифи на перевезення з Республіки Казахстан або транзитом по її території нафти сирої, мазуту, вугілля кам’яного, зріджених газів, сірки, сочевиці, бавовни, добрив мінеральних та цукру. Знижки також встановлені і для вантажів в великотоннажних контейнерах з Китаю в країни Європи транзитом через Казахстан, РФ і Україну, а також в залізнично-поромному сполученні через станцію Іллічівськ-Поромна.
В липні минулого року Войцех Балчун заявляв про плани УЗ перехопити значну частину вантажів, які прямують з Далекого Сходу до Європи. Про це він інформував за результатами зустрічі з керівництвом польських компаній Centrala Zaopatrzenia Hutnictwa S.A. (CZH), Euroterminal Sławków Ltd і PKP LHS. "Почали роботу над створенням бізнес-концепції, яка дозволить Україні стати важливою ланкою в ланцюзі Схід-Захід і значно збільшити перевезення за цим маршрутом." Будуємо альтернативний шлях далекосхідних вантажів через Україну в ЄС ", – повідомляв Балчун.
Також з боку уряду озвучувалися плани про продовження Транскаспійського маршруту через Україну до країн Балтії.
Тим часом, демонстраційний поїзд, запущений УЗ ще в січні 2016 року по Транскаспійського маршруту поки залишається єдиним, відправленим України.
Нагадаємо, міністр інфраструктури України Володимир Омелян оприлюднив перелік ознак які, на його переконання, свідчать про провал реформування залізничної галузі.