Агрохолдинг Kernel Holdings S.A. випустив п’ятирічні єврооблігації на суму 500 мільйонів доларів зі ставкою 8,875%.

2017-01-25 13:19:07

“Це знакова угода для Кернел і України, адже ми знову відкрили зовнішній борговий ринок країни після 3-річного застою, і завершили угоду до випуску державою облігацій. Це чітке свідчення сильного кредитного профілю Кернел і значної довіри міжнародної спільноти інвесторів до компанії”, – йдеться в повідомленні.



Єврооблігації випущено 25 січня 2017 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби на сайті компанії, передає РБК. Зазначено, що за останні 3 роки ні державі Україна, ні українським компаніям не вдавалося розміщувати євробонди.


В агрохолдинзі повідомляють, що обсяг попиту в два з половиною рази перевищив суму емісії і ціну знижено з попереднього індикатива 9,25-9,50%. Облігації випущено з дуже малим спредом над суверенними облігаціями.

Очікують, що облігації отримають рейтинг "B+" від агентства Fitch і "B" від агентства S&P, відповідно на два та один рівень вищий за рейтинг державних облігацій України. Зауважмо, що "Кернел" – найбільший у світі виробник і експортер соняшникової олії, провідний виробник і постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки.

На частку "Кернел" припадає близько 8% світового виробництва соняшникової олії. Продукцію компанія постачає більш ніж у 60 країн світу.

З листопада 2007 року акціями холдингової компанії групи Kernel Holding торгують на Варшавській фондовій біржі (WSE).

Джерело: http://ua.censor.net.ua/n424816