Ассоциация международных экспедиторов попросила президента “прекратить эксперименты в портах”

2013-12-09 09:17:47

Порты не должны быть заложниками экспериментов, а использоваться искючительно по назначению, ради ритмичной и бесперебойной перевалки грузов – говорится в обращении.



Приводим текст обращения, опубликованный на официальном сайте АМЭУ:

Вельмишановний Вікторе Федоровичу!

Звертаємось безпосередньо до Вас, з огляду на безвідкладність прийняття термінових дій задля звільнення від «тромбів», що утворилися в Одеському морському торговельному порту з імпортними, експортними та транзитними вантажами в контейнерах.
Ситуація що склалась, та аналіз її причин свідчать про або зацікавленість, або байдужість посадових осіб, які відповідальні за ці питання в державі, та уряді.
На наше переконання і те і інше є злочин!
Порти не повинні бути заручниками експериментів, а використовуватись виключно за призначенням – задля ритмічного та безперебійного перевалювання вантажів.
Не вдаючись в подробиці які були викладені останнім часом в численних листах, зверненнях, виступах, дискусіях, тощо на різних рівнях урядових інституцій, маючи на руках відписки з міністерств та незаперечні факти бездіяльності щодо наших пропозицій ми, як національний інститут залучення зовнішньоторговельних і транзитних вантажів в транспортний комплекс України, висловлюємо свою стурбованість та занепокоєння «результатами» подібних експериментів в Одеському та Іллічівському мор портах.
Відповідальність за результати таких «експериментів» повинна бути незворотною, адже втрати державних бюджету та фондів, обсягів транзитних вантажів – є відчутними.
Просимо, не зважаючи на Вашу колосальну зайнятість та увагу питанням євроінтеграційних процесів України, знайти можливість для прийняття рішень, що поліпшать ситуацію в морських портах, та приведення її до вимог Митного кодексу України у частині терміну обробки контейнерів 4 години проти існуючих на даний час 3-4 доби.

З повагою, та вдячністю,
за дорученням членів
Асоціації міжнародних експедиторів України

Генеральний директор Юрій Приходько

На интернет-ресурсе Ассоциации приведена также и копия ответа Администрации Президента Украины на данную телеграмму, согласно которого обращение было направлено в Мининфраструктуры:

______________________1